Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Obrazec bo na Fursu na voljo od 14. aprila, poravnati pa morate vse obveznosti do države; zadnje je v času korone za marsikoga misija nemogoče; objavljamo še pojasnila Fursa
Eksplozija izbrisov espejev Eksplozija izbrisov espejev Vlada gre na pomoč tudi espejem, a število izbrisov je že pred koncem marca na rekordni ravni
Kako zapreti espe Kako zapreti espe Nadomestilo za brezposelnost: ob katerih pogojih vam pripada, če boste espe zaprli zaradi koronavirusa?

Razkrivamo 10 finalistov Najpodjetniške ideje

Čas branja: 5 min
09.05.2017  08:10
Zmagovalca bomo razglasili na dogodku 1. junija v ljubljanskem hotelu Slon
Razkrivamo 10 finalistov Najpodjetniške ideje

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
INO dodaj
Desa Muck dodaj
Feri Lainšček dodaj
Žige X Gombača dodaj

V 14. sezoni Najpodjetniške ideje smo predstavili več kot 40 podjetniških zgodb – od inovativnih izdelkov prek novih storitev do zanimivih aplikacij. Vsem je skupno to, da so nastale s slovenskim znanjem. Med temi 40 smo izbrali 10 finalistov. In med njimi bomo 1. junija v ljubljanskem hotelu Slon razglasili zmagovalca. Pri izboru lahko sodelujete tudi vi. Na tej povezavi si lahko pogledate še videe finalistov, na tej povezavi pa lahko glasujete za svojega favorita in nam pomagate izbrati zmagovalca.

Izbor Najpodjetniška ideja se nadaljuje tudi v 15. sezono. Že kmalu bomo začeli predstavljati najpodjetniške ideje 2017/2018. Seveda nam tudi tu lahko pomagate. Predloge zbiramo na spela.mikus@finance.si.

4WEB – multimedijska naprava za slepe in slabovidne Feelif

Feelif je multimedijska naprava, ki omogoča slepim in slabovidnim osebam, da čutijo oblike na ravni površini zaslonov na dotik. Sestavlja ga standardna tablica, na katero se nalepi posebna mrežica ter namesti posebna aplikacija, ki vse skupaj poveže v nepozabno doživetje zvoka in vibracij pod prsti uporabnika. S pomočjo vibracij, glasu in zvoka slepa ali slabovidna oseba zazna, kaj je pod njenim prstom. Lahko se uči brajlice, spoznava oblike, posluša glasbo, bere in piše.

ABCS Sistem – sistem za samodejni izklop smernikov na motorju Smart Turn System

Smart Turn System dinamiko motorja med vožnjo meri z gibalnimi senzorji. Spremlja smer vožnje, naklon motorja, pospeške in vibracije. Vse te podatke obdela algoritem, ki so ga razvili. Rešitev temelji na prepoznavanju manevrov in avtomatskem izklopu smernikov takoj po končanju zavoja, izvozu iz krožišča ter ob zamenjavi voznega pasu. Primerna je za vse motorje z mehanskimi stikali.

Aktivna signalizacija Korun (A. s. K.) – Sistem COPS@factory

COPS@factory je izpeljanka iz osnovnega opozorilnega sistema za ceste COPS@road, ki voznike, motoriste, kolesarje in pešce na nevarnih točkah v realnem času opozarja na nevarnost trka. Razvili so ga zato, da bi v tovarnah povečali varnost in preprečili trke tam, kjer se srečujejo pešci, viličarji in druga vozila. Opozorilni sistem za tovarne vključuje svetlobne prikazovalnike, detektorje, ki zaznajo odpiranje vrat ter približevanje vozil in oseb, laserje, generatorje zvočnih signalov in komunikacijske module RF in GPRS.

Efos – sistem za spremljanje škodljivcev Trapview

Efosove sisteme za digitalno spremljanje 30 različnih škodljivcev Trapview uporabljajo veliki pridelovalci od Južne in Severne Amerike, Evrope, Južne Afrike do Avstralije in Nove Zelandije. Trapview je sestavljen iz lepljive vabe, na katero se zalepijo škodljivci – žuželke, ki jih poslika več kamer. Slike vab, ki jim z GPS določijo lokacijo, obdelajo in prek mobilne ali spletne aplikacije prikažejo uporabniku. Poseben algoritem avtomatsko prepozna žuželke in pridelovalcem zagotovijo statistične podatke o škodljivcih.

Hosekra – mobilne hiše BIG BERRY

Mobilne hiše nove generacije BIG BERRY so izdelane so o načelu pasivnih hiš, načrtoval pa jih je italijanski oblikovalec Alessandro Rado. Nove mobilne hiše imajo panoramska okna in vrata, kar jim daje moderen videz. Velika senčila zagotavljajo optimalno senčenje in dodatno varnost. Dodatna posebnost mobilnih hiš je, da so za 30 odstotkov višje od hiš drugih ponudnikov, zaradi naklona strehe pa so videti kot prave hiše in se bolje zlijejo z okolico.

Ino Brežicemulčer boxer

Mulčer boxer je namenjen urejanju zelenih površin, kot so parki, golf igrišča, pa tudi za uporabo v vinogradništvu in sadjarstvu. V mulčer je vgrajen preizkušen in zanesljiv dvospiralni rotor, ki je zmožen drobiti materiale (les) vse do debeline pet centimetrov. Rotor mulčerja s svojo patentirano konstrukcijo ustvarja podtlak, ki privzdigne rastline od tal, jih odreže ter zdrobi in odvrže v košaro. Zmulčena masa se odpelje v košari, ki se za praznjenje odpre s hidravličnim cilindrom.

Jezikovna Akademija – jezikovna šola

Od drugih jezikovnih šol, ki v tečaje vpisujejo dvakrat na leto, se razlikujejo po tem, da se lahko pri njih vsak mesec v letu vpišete v redni skupinski jezikovni tečaj, in sicer za mesečno naročnino. Posameznik lahko na tečaju ostane, kakor dolgo želi, naj bo to mesec dni ali več let. Približno pol tečaja poteka na srečanjih z učitelji, pol pa v interaktivni spletni učilnici. Ponujajo redne skupinske tečaje za posameznike, prilagojene tečaje za podjetja in individualne tečaje.

Mali junaki – unikatne personalizirane otroške knjige

Mali junaki – serija personaliziranih otroških knjig, ki so med drugim nastale ob pomoči Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih. Zaradi personalizacije nastajanje posamezne knjige traja nekoliko dlje, nekaj mesecev. Ko pa je knjiga enkrat naprodaj, si uporabnik na njihovi spletni strani izbere želeno knjigo, določi spol, ime in videz glavnega junaka ter dopiše posvetilo. Svojo ponudbo knjig pa so razširili tudi v tujino, najprej na nemško govoreče trge in v Italijo.

SmartNinja tečaji sodobnih IT-veščin

Novomeško podjetje SmartNinja se ukvarja z organizacijo in vodenjem tečajev, na katerih udeležencem pomagajo razviti tehnološke talente in veščine – od razvoja spletnih strani, mobilnih aplikacij do načrtovanja podatkovnih baz in uporabe rešitev JavaScript. Tečaji trajajo od nekaj dni pa do nekaj mesecev. Nekateri so namenjeni začetnikom, drugi pa takim, ki že imajo predznanje. Širijo pa se tudi v tujino. Lani so denimo odprli podjetje na Dunaju v Avstriji, kjer organizirajo take tečaje kot v Sloveniji.

Ulla Labs – opomnik za pitje vode Ulla

Ulla ne rešuje težave pitja vode, ampak opozarja na pozabljanje pitja. Ullo lahko namestite na steklenico, kozarec, skodelico oziroma na karkoli, iz česar pijete vodo. Če imate steklenico v službi na mizi, bo Ulla zaznala, kdaj pridete v službo in se usedete za mizo, ter vas opomnila, da si natočite vodo. Če jo boste redno pili, vas bo Ulla pustila pri miru, ko pa boste pozabljivi, vas bo s svetlobnimi signali na pol ure opozarjala, da morate po vodo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Nazaj v nekoliko drugačno realnost

Večina podjetnikov se bo morala navaditi, da bo vsaj nekaj časa posel drugačen, da tako, kot je bilo pred pol leta, ne bo

Podjetnik
7 vprašanj in odgovorov: bodo Kurzarbeit lahko izkoristili tudi espeji in društva ter kako? 2

Kdo vse bo še lahko uveljavljal subvencioniranje delovnega časa? Kdo ne bo?

Podjetnik
Koliko espejev je izbrisala korona in koliko jih še bo? 5

Junij in julij utegneta prinesti novi val izbrisov espejev

Podjetnik
Samozaposleni, ste zamudili z vlogo za oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov? Še imate čas! 1

Podaljšan je tudi rok za pridobitev nadomestil za delavce, ki jih je delodajalec poslal na čakanje že v marcu, to je pred uveljavitvijo...