Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Obrazec bo na Fursu na voljo od 14. aprila, poravnati pa morate vse obveznosti do države; zadnje je v času korone za marsikoga misija nemogoče; objavljamo še pojasnila Fursa
Eksplozija izbrisov espejev Eksplozija izbrisov espejev Vlada gre na pomoč tudi espejem, a število izbrisov je že pred koncem marca na rekordni ravni
Kako zapreti espe Kako zapreti espe Nadomestilo za brezposelnost: ob katerih pogojih vam pripada, če boste espe zaprli zaradi koronavirusa?

Kdo ima najpodjetniško idejo 2017

Čas branja: 2 min
28.05.2017  18:14
Kdo ima najpodjetniško idejo 2017
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Smart dodaj
BIG dodaj
INO dodaj
Desa Muck dodaj
Feri Lainšček dodaj

V četrtek, 1. junija, bomo v ljubljanskem hotelu Slon razglasili najpodjetniško idejo 2016/17. Pri tem ste nam pomagali tudi bralci. V spodnjem članku še enkrat predstavljamo 10 finalistov, ki se potegujejo za letošnji naziv najpodjetniška ideja.

4WEB – multimedijska naprava za slepe in slabovidne feelif: naprava omogoča slepim in slabovidnim, da čutijo oblike na ravni površini zaslonov na dotik. Sestavlja jo standardna tablica, na katero se nalepi posebna mrežica ter namesti posebna aplikacija, ki vse skupaj poveže v nepozabno doživetje zvoka in vibracij pod prsti uporabnika.

Movalyse – sistem za samodejni izklop smernikov na motorju smart turn system: smart turn system dinamiko motorja med vožnjo meri z gibalnimi senzorji. Spremlja smer vožnje, naklon motorja, pospeške in vibracije.

Aktivna signalizacija Korun (A. s. K.) – sistem COPS@factory: COPS@factory je izpeljanka iz osnovnega opozorilnega sistema za ceste COPS@road, ki voznike, motoriste, kolesarje in pešce na nevarnih točkah v realnem času opozarja na nevarnost trka.

Efos – sistem za spremljanje škodljivcev trapview: sestavljen je iz lepljive vabe, na katero se zalepijo škodljivci – žuželke, ki jih poslika več kamer. Efosove sisteme za digitalno spremljanje 30 različnih škodljivcev uporabljajo veliki pridelovalci od Južne in Severne Amerike, Evrope, Južne Afrike do Avstralije in Nove Zelandije.

Hosekra – mobilne hiše big berry: mobilne hiše nove generacije so izdelane po načelu pasivnih hiš. Imajo panoramska okna in vrata, velika senčila zagotavljajo optimalno senčenje in dodatno varnost. Tržijo pa jih kar v svojem letovišču v Metliki ob Kolpi.

Ino Brežice – mulčer boxer: namenjen je urejanju zelenih površin, kot so parki, golfska igrišča, pa tudi za uporabo v vinogradništvu in sadjarstvu. V mulčer je vgrajen preizkušen in zanesljiv dvospiralni rotor, ki je zmožen drobiti materiale (les) vse do debeline pet centimetrov.

Jezikovna Akademija – jezikovna šola: od drugih jezikovnih šol, ki v tečaje vpisujejo dvakrat na leto, se razlikujejo po tem, da se lahko pri njih vsak mesec v letu vpišete v redni skupinski jezikovni tečaj, in sicer za mesečno naročnino.

Mali junaki – unikatne personalizirane otroške knjige: gre za serijo personaliziranih otroških knjig, ki so med drugim nastale ob pomoči Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih. V njih lahko naročnik izbere spol, videz in ime glavnega junaka ter z izborom zgodb vpliva tudi na vsebino knjige.

SmartNinja – tečaji sodobnih IT-veščin: novomeško podjetje SmartNinja se ukvarja z organizacijo in vodenjem tečajev, na katerih udeležencem pomagajo razviti tehnološke talente in veščine – od razvoja spletnih strani, mobilnih aplikacij do načrtovanja podatkovnih baz in uporabe rešitev JavaScript.

Ulla Labs – opomnik za pitje vode ulla: ulla ne rešuje težave s pitjem vode, ampak opozarja. Ullo lahko namestite na steklenico, kozarec, skodelico oziroma na karkoli, iz česar pijete vodo. Če imate steklenico v službi na mizi, bo ulla zaznala, kdaj se usedete za mizo, ter vas opomnila, da si natočite vodo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Nazaj v nekoliko drugačno realnost

Večina podjetnikov se bo morala navaditi, da bo vsaj nekaj časa posel drugačen, da tako, kot je bilo pred pol leta, ne bo

Podjetnik
7 vprašanj in odgovorov: bodo Kurzarbeit lahko izkoristili tudi espeji in društva ter kako? 2

Kdo vse bo še lahko uveljavljal subvencioniranje delovnega časa? Kdo ne bo?

Podjetnik
Koliko espejev je izbrisala korona in koliko jih še bo? 5

Junij in julij utegneta prinesti novi val izbrisov espejev

Podjetnik
Samozaposleni, ste zamudili z vlogo za oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov? Še imate čas! 1

Podaljšan je tudi rok za pridobitev nadomestil za delavce, ki jih je delodajalec poslal na čakanje že v marcu, to je pred uveljavitvijo...