Podjetnik

Kdo ima najpodjetniško idejo 2017

28.05.2017 18:14
Čas branja: 2 min

V četrtek, 1. junija, bomo v ljubljanskem hotelu Slon razglasili najpodjetniško idejo 2016/17. Pri tem ste nam pomagali tudi bralci. V spodnjem članku še enkrat predstavljamo 10 finalistov, ki se potegujejo za letošnji naziv najpodjetniška ideja.

4WEB – multimedijska naprava za slepe in slabovidne feelif: naprava omogoča slepim in slabovidnim, da čutijo oblike na ravni površini zaslonov na dotik. Sestavlja jo standardna tablica, na katero se nalepi posebna mrežica ter namesti posebna aplikacija, ki vse skupaj poveže v nepozabno doživetje zvoka in vibracij pod prsti uporabnika.

Movalyse – sistem za samodejni izklop smernikov na motorju smart turn system: smart turn system dinamiko motorja med vožnjo meri z gibalnimi senzorji. Spremlja smer vožnje, naklon motorja, pospeške in vibracije.

Aktivna signalizacija Korun (A. s. K.) – sistem COPS@factory: COPS@factory je izpeljanka iz osnovnega opozorilnega sistema za ceste COPS@road, ki voznike, motoriste, kolesarje in pešce na nevarnih točkah v realnem času opozarja na nevarnost trka.

Efos – sistem za spremljanje škodljivcev trapview: sestavljen je iz lepljive vabe, na katero se zalepijo škodljivci – žuželke, ki jih poslika več kamer. Efosove sisteme za digitalno spremljanje 30 različnih škodljivcev uporabljajo veliki pridelovalci od Južne in Severne Amerike, Evrope, Južne Afrike do Avstralije in Nove Zelandije.

Hosekra – mobilne hiše big berry: mobilne hiše nove generacije so izdelane po načelu pasivnih hiš. Imajo panoramska okna in vrata, velika senčila zagotavljajo optimalno senčenje in dodatno varnost. Tržijo pa jih kar v svojem letovišču v Metliki ob Kolpi.

Ino Brežice – mulčer boxer: namenjen je urejanju zelenih površin, kot so parki, golfska igrišča, pa tudi za uporabo v vinogradništvu in sadjarstvu. V mulčer je vgrajen preizkušen in zanesljiv dvospiralni rotor, ki je zmožen drobiti materiale (les) vse do debeline pet centimetrov.

Jezikovna Akademija – jezikovna šola: od drugih jezikovnih šol, ki v tečaje vpisujejo dvakrat na leto, se razlikujejo po tem, da se lahko pri njih vsak mesec v letu vpišete v redni skupinski jezikovni tečaj, in sicer za mesečno naročnino.

Mali junaki – unikatne personalizirane otroške knjige: gre za serijo personaliziranih otroških knjig, ki so med drugim nastale ob pomoči Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih. V njih lahko naročnik izbere spol, videz in ime glavnega junaka ter z izborom zgodb vpliva tudi na vsebino knjige.

SmartNinja – tečaji sodobnih IT-veščin: novomeško podjetje SmartNinja se ukvarja z organizacijo in vodenjem tečajev, na katerih udeležencem pomagajo razviti tehnološke talente in veščine – od razvoja spletnih strani, mobilnih aplikacij do načrtovanja podatkovnih baz in uporabe rešitev JavaScript.

Ulla Labs – opomnik za pitje vode ulla: ulla ne rešuje težave s pitjem vode, ampak opozarja. Ullo lahko namestite na steklenico, kozarec, skodelico oziroma na karkoli, iz česar pijete vodo. Če imate steklenico v službi na mizi, bo ulla zaznala, kdaj se usedete za mizo, ter vas opomnila, da si natočite vodo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Avto
Vprašanje sedanjosti: elektrika, hibrid ali priključni hibrid?
Avto
AvtoMiloš Milač Vprašanje sedanjosti: elektrika, hibrid ali priključni hibrid? 4

Industrija in analitiki imajo različne napovedi o bližnji mobilnosti, Hyundai pa pod streho enakega avtomobila ponuja vse tri možnosti. Popolnoma električni pogon, hibrid in priključni hibrid za precej dostopno ceno, med najcenejšo in najdražjo tehniko je le dva tisoč evrov razlike.

AGROBIZ
Novice
10 zvezd kmetijskega sejma Agra
Agrobiznis
NovicePetra Šubic 10 zvezd kmetijskega sejma Agra 4

Reportaža s 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni

FINANCE
Članki
To morate vedeti, če razmišljate, da bi kdaj v prihodnje šli delat ali študirat na Otok
Finance
FinanceAlbina Kenda To morate vedeti, če razmišljate, da bi kdaj v prihodnje šli delat ali študirat na Otok 1

Britanci pripravljajo točkovni sistem priseljevanja

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Manager
Čaj z blockchainom ali kako resno gredo zrela podjetja v novo tehnologijo
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Čaj z blockchainom ali kako resno gredo zrela podjetja v novo tehnologijo 2

Razpasla se je igra z dodajanjem besede blockchain k imenu podjetja, ki požene delnice v nebo. Toda vse več »klasičnih« podjetij se gre blockchain tudi zares.

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: Črnogorci višajo DDV, nemški velikan razvija avtonomne taksije, prodaja Nikija pa bi se lahko še zapletla
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: Črnogorci višajo DDV, nemški velikan razvija avtonomne taksije, prodaja Nikija pa bi se lahko še zapletla

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.