To je 10 finalistov Najpodjetniške ideje 2018 To je 10 finalistov Najpodjetniške ideje 2018 Pridružite se nam 31. maja v ljubljanskem hotelu Lev, kjer bomo na brezplačnem dogodku med 17. in 19. uro poslušali uspešne podjetniške zgodbe in razkrili letošnjo najpodjetniško idejo.
Kako v letu 2018 prodati svoje podjetje? Kako v letu 2018 prodati svoje podjetje? Prevzemna aktivnost se na krilih dobičkov in poceni denarja prebuja, tudi ko gre za srednja in mala podjetja
Kaj ko v družinskem podjetju ni naslednikov Kaj ko v družinskem podjetju ni naslednikov Osamosvojitvena generacija podjetnikov se upokojuje, podjetniki brez naslednikov prodajajo

Najpodjetniška ideja 2016/2017 so Mali junaki

01.06.2017  19:13
Izbor najpodjetniške ideje že nadaljujemo v novo sezono
Najpodjetniška ideja 2016/2017 so Mali junaki
Mali junaki s svojo nagrado
Foto: Jure Makovec

Personalizirane otroške knjige, ki se skrivajo pod blagovno znamko Mali junaki, so najpodjetniška ideja 2016/2017. Tokratni izbor je bil že 14., pri izbiri zmagovalca pa ste nam pomagali tudi bralci Financ.

Zgodbe v knjigah so nastale s pomočjo avtorjev Dese Muck, Ferija Lainščka, Žige X Gombača in drugih. Naročnik na zgodbo lahko vpliva tako, da v njej določi ime in videz glavnega junaka. Ko knjiga enkrat nastane, so možnosti personalizacije neomejene, pravijo v podjetju in dodajajo, da njihove knjige bere že več kot 30 tisoč otrok, tudi v tujini.

Zgodba se je začela leta 2013

Prvo knjigo, ki je otroke zabavno poučila o pomenu umivanja rok, sta pobudnika projekta Mic Melanšek in Rado Daradan izdala septembra 2013. Danes je izbor zgodb, ki jih lahko naročnik personalizira, seveda večji. Med njimi denimo najdete serijo zabavno-poučnih knjig Žige X Gombača z naslovi Papa duda, Kahlica je zakon in Lahko noč, bavbav.

Presenetil jih je nemški trg

Lanskega avgusta so se Mali junaki predstavili tudi na nemškem, avstrijskem in švicarskem trgu pod imenom Hurra Helden. Dva meseca za tem pa so z imenom Urrà Eroi vstopili še na italijanski trg. V prihodnje želijo utrditi svoj položaj v evropski literaturi.

Prodaja na nemškem trgu jih je presenetila in presegla vsa njihova pričakovanja, je ob naši decembrski predstavitvi podjetja povedal Mic Melanšek. Takrat je dodal še, da so realno pričakovali, da bodo v prvih nekaj mesecih prodali od 300 do 500 knjig na mesec. Po nekaj dneh pa se je pokazalo, da toliko knjig prodajo vsakih 24 ur.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Podjetnik
To je 10 finalistov Najpodjetniške ideje 2018 1

Pridružite se nam 31. maja v ljubljanskem hotelu Lev, kjer bomo na brezplačnem dogodku med 17. in 19. uro poslušali uspešne...

Podjetnik
V živo s Financami: vse, kar morate vedeti o stečajnih dražbah, izvozu v Avstrijo in blockchainu

Na brezplačnem dogodku Financ v Litiji bomo govorili z avstrijskim izvoznim svetovalcem, stečajnim upraviteljem, strokovnjakom za...

Podjetnik
Kaj ko v družinskem podjetju ni naslednikov 1

Osamosvojitvena generacija podjetnikov se upokojuje, podjetniki brez naslednikov prodajajo

Podjetnik
V torek v živo z uspešnimi podjetniki z litijskega konca

Na poslovnem dogodku časnika Finance v Litiji bo sodelovala vrsta uspešnih obrtnikov in podjetnikov z območja med Zalogom in Zagorjem.