Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Obrazec bo na Fursu na voljo od 14. aprila, poravnati pa morate vse obveznosti do države; zadnje je v času korone za marsikoga misija nemogoče; objavljamo še pojasnila Fursa
Eksplozija izbrisov espejev Eksplozija izbrisov espejev Vlada gre na pomoč tudi espejem, a število izbrisov je že pred koncem marca na rekordni ravni
Kako zapreti espe Kako zapreti espe Nadomestilo za brezposelnost: ob katerih pogojih vam pripada, če boste espe zaprli zaradi koronavirusa?

Podjetniki, večino dokumentov vam Furs vroča le še elektronsko

Čas branja: 3 min
14.06.2017  14:30
Podjetniki, večino dokumentov vam Furs vroča le še elektronsko
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Podjetja in podjetniki, seznam dokumentov, ki vam jih finančna uprava (Furs) vroča elektronsko, je vse daljši. Kateri so ti dokumenti, si lahko pogledate na spletni strani Fursa. Elektronsko Furs denimo vroča opomine, sklepe, pa tudi izvršbe.

Sporočite svoj elektronski naslov

Podjetja in podjetnike na Fursu pozivajo, naj za namen dodatnega obveščanja o prejemu dokumenta prek portala eDavki sporočijo svoj elektronski naslov. Tako boste po elektronski pošti obveščeni, da vam je Furs na eDavkih vročil dokument. Če ste Fursu za ta namen to že sporočili, vam ni treba znova.

Ali nimate urejenega eVročanja?

Če nimate urejenega vsega za elektronsko vročanje, potem lahko dobite pooblaščenca, denimo računovodjo, za to. Dobite ga tako, da izpolnite obrazec Vročanje-PE. Tega pooblastitelj odda v papirni obliki na pristojni finančni urad ali v elektronski obliki prek eDavkov.

Obrazec Vročanje-PE lahko oddajo prek portala eDavki tudi vsi njegovi pooblaščenci, ki imajo pravico do vložitve dokumenta Vročanje-PE. V tem primeru se vsi dokumenti namesto zavezancu vročajo njegovemu pooblaščencu za vročanje. To velja za dokumente, ki se vročajo elektronsko, in za dokumente, ki se še vročajo v papirni obliki, sporočajo s Fursa. Če je pooblastitelj del sistema eVročanja, bo Furs dokument, ki ga mora vročiti njegovemu pooblaščencu, odložil v portal eDavki, kjer ga bo pooblaščenec lahko prevzel z uporabo digitalnega potrdila, še sporočajo s Fursa.

Ob tem na Fursu dodajajo, če želite za sopooblaščenca določiti denimo računovodski servis, priporočajo, da pooblastite računovodski servis kot pravno osebo, in ne zaposlenega v tem podjetju. Če določite zaposlenega, bodo dokumenti, ki bodo vročeni v papirni obliki, vročeni na naslov te fizične osebe.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Nazaj v nekoliko drugačno realnost

Večina podjetnikov se bo morala navaditi, da bo vsaj nekaj časa posel drugačen, da tako, kot je bilo pred pol leta, ne bo

Podjetnik
7 vprašanj in odgovorov: bodo Kurzarbeit lahko izkoristili tudi espeji in društva ter kako? 2

Kdo vse bo še lahko uveljavljal subvencioniranje delovnega časa? Kdo ne bo?

Podjetnik
Koliko espejev je izbrisala korona in koliko jih še bo? 5

Junij in julij utegneta prinesti novi val izbrisov espejev

Podjetnik
Samozaposleni, ste zamudili z vlogo za oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov? Še imate čas! 1

Podaljšan je tudi rok za pridobitev nadomestil za delavce, ki jih je delodajalec poslal na čakanje že v marcu, to je pred uveljavitvijo...