Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v digitalno dobo!
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe
Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Vaše malo podjetje je na Instagramu, (novih) sledilcev, ki bi jim lahko predstavili vaše izdelke ali storitve, pa od nikoder. Kako izboljšati profil na Instagramu in kdaj uporabiti Instagram za podjetja?

Najpodjetniška ideja: Podjetje, ki želi poenostaviti povezovanje talentov s producenti filmov in oglasov

Čas branja: 2 min
17.09.2017  19:09
Njihov največji projekt trenutno še teče, zanj pa so v dobrem dnevu našli 1.200 kandidatov
Najpodjetniška ideja: Podjetje, ki želi poenostaviti povezovanje talentov s producenti filmov in oglasov
"Trenutno na Hrvaškem gradimo partnerstva s produkcijskimi hišami, ki so sodelovale pri nastajanju serije Igra prestolov," pravi ustanovitelj Fastcasta David Halb.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
David Halb dodaj
ABC dodaj

Fastcast je mlado podjetje, ki prek spletne platforme povezuje talente, ki želijo nastopati v oglasih ali filmih in se povezati s producenti teh oglasov ali filmov. Kot pravi David Halb, ustanovitelj Fastcasta, podjetje deluje kot zbirnik vseh del na enem mestu, za iskalce talentov pa kot zbirnik kandidatov.

»Naša prednost je v tem, da imamo tehnologijo, ki pospešuje proces za vse vpletene. Na eni strani poenostavlja in pospešuje pot do poslovnih priložnosti, na drugi pa iskalcem močno olajša izbor in pregledovanje kandidatov. Namesto orodij v oblaku lahko uporabljajo naše orodje in se tako izognejo vsem zamudnim klasičnim postopkom. Naša konkurenčna prednost je 'vse na enem mestu' in v oblaku,« pojasnjuje Halb.

Prek Fastcasta tudi do hiše

Prek Fastcasta je delo, to je seveda bolj kratkoročno, dobilo že skoraj 3.500 ljudi. Vseh uporabnikov na strani je okoli 25 tisoč – iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Nemčije.

Sprva, le za test, so omogočili tudi iskanje hiš ali stanovanj za snemanje oglasov in serij. Odziv je bil dober, tako tistih, ki želijo nepremičnino oddati, kot tudi tistih, ki upravljajo snemalne lokacije.

Največji projekt za Coca-Colo

Njihov največji projekt trenutno še teče. To je globalna kampanja za Coca-Colo, kjer so po Halbovih besedah v manj kot 30 urah zbrali okoli 1.200 prijav iz Slovenije in Hrvaške.

Trenutno na Hrvaškem gradijo partnerstva s produkcijskimi hišami, ki so sodelovale pri nastajanju serije Igra prestolov. »Napoveduje se nam tudi sodelovanje z eno največjih svetovnih produkcijskih hiš iz Argentine, prizadevamo pa si še pokriti nemško govoreče trge,« dodaja sogovornik.

Čez pet let kot globalna platforma

V Fastcastu so zdaj štirje, celotna ekipa, vključno z razvojnim kadrom in projektnimi vodji, ki jih najemajo projektno, pa šteje že blizu deset članov.

Med njihovimi kratkoročnimi načrti je vpeljava nove različice platforme, veliko časa pa posvečajo tudi pripravi strategij za vstop na nove trge. Čez pet let se vidijo kot moderna globalna platforma za upravljanje talentov in lokacij v filmski industriji.

Naložba za širitev na svetovne trge

V Fastcastu služijo s provizijami in tudi spletnimi naročninami. Podjetje so na začetku s 75 tisoč evri podprli nekateri zasebni vlagatelji, vstopili so tudi v ljubljanski pospeševalnik ABC, pred nedavnim pa so od podjetniškega sklada prejeli investicijo SK75 (75 tisoč evrov). »To je že tretja investicija, ki smo jo dobili. Namenili jo bomo vstopanju na nove trge in deloma tudi dodelavi in izboljšanju produkta,« še pravi sogovornik.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Inšpektorji spet v akciji. Kaj bodo ciljali tokrat? 3

Pogledali smo, kje bo največ nadzorov in kaj bodo pod drobnogled vzele različne inšpekcije

Podjetnik
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli 1

Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe

Podjetnik
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci

V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?

Podjetnik
Kako so Mali junaki premagali slovenske ICO-je 2

ICO-norija je bila anomalija v poslovni zgodovini, ko se je dalo milijone evrov zbrati, ne da bi se podjetje odreklo čemurkoli. Sistem se...

Podjetnik
Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! 2

Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v...

Podjetnik
Če lovite zadnje trenutke, je tu vse, kar morate vedeti o davčnih obračunih

Na kaj so pozorni nadzorniki in inšpektorji, do česa ste upravičeni, če Furs zamuja z vračili davka ...

Podjetnik
Kako bi država pomagala startupom

Pogledali smo, katerim ukrepom se namerava gospodarsko ministrstvo posvetiti v prihodnje.