(nova raziskava GEM) V Sloveniji lani manj zgodnje podjetniške aktivnosti (nova raziskava GEM) V Sloveniji lani manj zgodnje podjetniške aktivnosti Lani se je zgodnja podjetniška aktivnost v Sloveniji zmanjšala, se je pa izboljšal odnos do podjetništva v družbi, kažejo prvi rezultati svetovne raziskave GEM 2018.
(razpisi) To so roki, ki jih je treba loviti do konca letošnje zime (razpisi) To so roki, ki jih je treba loviti do konca letošnje zime Februarja sta naslednja prijavna roka za evropska razpisa FTI in SME Instrument, ujamete pa lahko tudi mikroposojila podjetniškega sklada
Poslavlja se Silvester. Kako boste po novem oddajali davčne obračune? Poslavlja se Silvester. Kako boste po novem oddajali davčne obračune? Če morate v svoje prejšnje davčne obračune, denimo za leto 2017, dodati kakšen popravek, boste še vedno morali uporabiti program Silvester Fineus oziroma Pelias
Podjetniki, v letu 2019 boste plačevali višje prispevke. Na kaj pazite, ko si znižujete davčno osnovo? Podjetniki, v letu 2019 boste plačevali višje prispevke. Na kaj pazite, ko si znižujete davčno osnovo? Zaradi rasti plač bodo nekoliko višji tudi minimalni prispevki; Furs je pozoren na povezane normirance in sumljivo visoke odhodke

Najpodjetniška ideja: Aplikacija, ki vam pomaga, da razvijete fotografije s pametnega telefona

Čas branja: 2 min
05.11.2017  19:00
Fotografije razvite prek aplikacije Printee dostavljajo v 18 evropskih držav
Najpodjetniška ideja: Aplikacija, ki vam pomaga, da razvijete fotografije s pametnega telefona
Ekipa, ki je razvila aplikacijo Printee.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jure Lukač dodaj
Petin dodaj
Evropska unija dodaj

Večino fotografij danes naredimo kar s telefonom. Tudi zato so se v mladem slovenskem podjetju odločili, da razvijejo aplikacijo Printee. S to lahko fotografije razvijete kar iz galerije telefona in jih nato po pošti prejmete na želeni naslov.

Kako deluje Printee? Na pametnem telefonu imate kup fotografij, ki jih nikakor ne želite izgubiti, pravzaprav jih želite razviti in ustvariti fotoalbum. »To lahko naredite tako, da si naložite aplikacijo Printee na svoj telefon, v galeriji označite fotografije, ki jih z enim klikom pošljete v aplikacijo. V tej nato vnesete svoj naslov in izbiro plačila. S klikom na gumb 'potrdi naročilo' je vaše delo končano. Printee pa poskrbi, da je vaš paket fotografij dostavljen v nekaj dneh,« delovanje aplikacije opisuje vodja projekta Jure Lukač.

Prednost v preprostosti

Ideja za Printee je nastala med pogovorom med prijatelji. Seveda je izhajala iz tega, kako fotografije s pametnega telefona razviti čim bolj preprosto.

Lukač sicer priznava, da Printee seveda ni edina aplikacija, ki omogoča razvijanje fotografij iz telefona, a sam pravi, da je njihova prednost v tem, da je preprosta za uporabo. »Mogoče boste samo pri prvi uporabi aplikacije potrebovali malce več časa za vnos prejemnika, vendar ko bo Printee imel vaše podatke za dostavo in obliko plačila, bo vsaka naslednja uporaba povsem preprosta,« pravi sogovornik in dodaja, da si fotografije lahko sproti shranjujete v aplikacijo. Naročilo za njihovo razvijanje pa oddate takrat, ko se nabere zadosti fotografij.

Veliko pozornosti namenjajo kakovosti in hitrosti

Če se odločite razviti fotografije prek Printeeja, jih boste prejeli v formatu 10 krat 15 centimetrov. »Veliko pozornosti namenjamo tudi kakovosti fotografij. Izdelane so s tehniko 'silver halide', ki velja za zlati standard,« pravi Lukač. Ob tem dodaja, da je ena izmed njihovih prednosti tudi hitrost dostave. »S partnerji se trudimo, da vsa naročila, oddana do 12. ure, še isti dan razvijemo in odpošljemo naročniku.«

Petina uporabnikov oddala več kot eno naročilo

V prvih sedmih mesecih delovanja aplikacije Printee si jo je na telefone preneslo več kot 30 tisoč Slovencev, pravi Lukač. Najpogosteje njihovo aplikacijo uporabljajo mame, stare od 25 do 40 let.

Oddanih je bilo več kot šest tisoč naročil, v Printeeju pa so skupaj razvili že okoli 300 tisoč fotografij. Dobra petina uporabnikov je oddala že več kot eno naročilo.

Sicer pa niso osredotočeni le na Slovenijo. Saj, kot pravi sogovornik, jim sodelovanje s strateškimi partnerji iz Nemčije in Slovenije omogoča, da z njihovo aplikacijo lahko fotografije dostavljajo v kar 18 držav Evropske unije. Za prihodnje leto so si zadali cilj, da bi naredili še večji preboj v sosednjih državah.

Kmalu boste s Printeejem lahko ustvarili tudi fotoknjigo

»Želimo, da v petih letih Printee postane prepoznavna blagovna znamka v segmentu fotostoritev, vendar brez lastne proizvodnje,« cilje podjetja opisuje Lukač. Bodo pa v podjetju že prihodnje leto dodali nekaj novih storitev. Kmalu boste lahko prek aplikacije ustvarili fotoknjigo, dodali pa bodo tudi možnost nakupa darilne škatlice.

Glavnino prihodkov ustvarili v zadnjih treh mesecih

Ekipo Printeeja (razvilo ga je podjetje 4Fun) sestavljajo trije ustanovitelji, dva programerja in pogodbeni sodelavci. Sama aplikacija je na trgu že malo več kot pol leta, a kot pravi Lukač, so glavnino svojih prihodkov ustvarili v zadnjih treh mesecih. Pričakujejo, da bodo to leto končali s 120 tisoč evri prihodkov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Kdo bo letos pod lupo inšpektorjev 3

Pogledali smo, kje bodo inšpektorji letos najpogosteje opravljali nadzore in kaj jih bo zanimalo

Podjetnik
Najpodjetniška ideja: Na Dobrovi korenine poganja nova blagovna znamka oblačil za prosti čas 15

Pri Aurora Roots tehnično znanje za izdelavo oblačil prihaja iz Mure

Podjetnik
Za podjetnike: Kako po novem oddati davčni obračun 3

Poslovil se je program Silvester. Zdaj za oddajo davčnih obračunov podjetniki potrebujete le eDavke

Podjetnik
Število podjetnic zadnja leta upada 13

Tudi letos so predvidene spodbude za žensko podjetništvo