Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v digitalno dobo!
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe
Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Vaše malo podjetje je na Instagramu, (novih) sledilcev, ki bi jim lahko predstavili vaše izdelke ali storitve, pa od nikoder. Kako izboljšati profil na Instagramu in kdaj uporabiti Instagram za podjetja?

Lanski finalist Najpodjetniške ideje izbran za naj evropsko socialno inovacijo leta 2017

Čas branja: 1 min
05.11.2017  19:00
Lanski finalist Najpodjetniške ideje izbran za naj evropsko socialno inovacijo leta 2017

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Feelif je multimedijska naprava za slepe in slabovidne, ki jim omogoča, da čutijo oblike na ravni površini zaslonov na dotik. Sestavlja jo standardna tablica, na katero se nalepi posebna mrežica ter namesti posebna aplikacija, ki vse skupaj poveže v nepozabno doživetje zvoka in vibracij pod prsti uporabnika. In ta naprava je bila skupaj z buildx in SAGA konec oktobra razglašena za najboljšo evropsko socialno inovacijo leta 2017.

Trije zmagovalci so bili izbrani izmed skoraj 800 prijavljenih projektov iz več kot 40 držav. Vsak projekt je od evropske komisije prejel denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov.

To sicer ni prvo priznanje za feelif. Da gre za posebno, pomembno inovacijo, so prepoznali tudi pri Center for Innovation and Technology Commercialization Foundation, ki deluje pod okriljem Unesca in ima več kot 70 partnerjev z vsega sveta. Ti so namreč feelif uvrstili med 150 najboljših inovacij na svetu. Podjetje 4WEB, ki je razvilo feelif, se je uvrstilo med finaliste evropskega turnirja socialnih inovacij, direktorja podjetja Željka Khermayerja pa je Financial Times pred časom uvrstil na lestvico sto najboljših voditeljev in inovatorjev v srednji in vzhodni Evropi.

Tablica na testih na nemškem in avstrijskem trgu

V podjetju 4WEB, ki je razvilo feelif, pravijo, da so prodali nekaj beta verzij izdelka, do konca leta pa napravo feelif ponujajo v predprodaji po znižanih cenah. Tablico z vsebinami so že dali v testiranje na avstrijski in nemški trg, od koder po njihovih besedah dobivajo pozitivne odzive. V Sloveniji bo tablica v testiranje poslana v prihodnjih dneh. Vse vsebine na njej so v slovenščini, angleščini in nemščini, prevedli pa jih bodo tudi v francoščino in najverjetneje tudi v španščino.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Inšpektorji spet v akciji. Kaj bodo ciljali tokrat? 3

Pogledali smo, kje bo največ nadzorov in kaj bodo pod drobnogled vzele različne inšpekcije

Podjetnik
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli 1

Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe

Podjetnik
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci

V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?

Podjetnik
Kako so Mali junaki premagali slovenske ICO-je 2

ICO-norija je bila anomalija v poslovni zgodovini, ko se je dalo milijone evrov zbrati, ne da bi se podjetje odreklo čemurkoli. Sistem se...

Podjetnik
Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! 2

Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v...

Podjetnik
Če lovite zadnje trenutke, je tu vse, kar morate vedeti o davčnih obračunih

Na kaj so pozorni nadzorniki in inšpektorji, do česa ste upravičeni, če Furs zamuja z vračili davka ...

Podjetnik
Kako bi država pomagala startupom

Pogledali smo, katerim ukrepom se namerava gospodarsko ministrstvo posvetiti v prihodnje.