Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v digitalno dobo!
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe
Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Vaše malo podjetje je na Instagramu, (novih) sledilcev, ki bi jim lahko predstavili vaše izdelke ali storitve, pa od nikoder. Kako izboljšati profil na Instagramu in kdaj uporabiti Instagram za podjetja?

Najpodjetniška ideja: Pošiljanje faksa prek mobilnega telefona

Čas branja: 3 min
26.11.2017  19:00
Kolikor strani boste poslali, toliko boste plačali
Najpodjetniška ideja: Pošiljanje faksa prek mobilnega telefona
Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tomaž Ziherl dodaj
Abraxas dodaj

Vloga faksa je danes manjša kot pred leti, a v nekaterih dejavnostih, okoljih, je faks še vedno pomemben. Tudi zato, ker ima v številnih državah poslan faks drugačen pravni pomen kot denimo elektronska pošta. »Potrdilo o uspešno poslanem faksu namreč marsikje velja kot dokaz, da je prejemnik poslani dokument prejel,« pojasnjuje Tomaž Ziherl, direktor podjetja Abraxas, ki je razvilo storitev WiseFax. Ta omogoča pošiljanje faksov prek interneta kamorkoli po svetu, brez naročnine.

WiseFax deluje kot storitev na spletu, torej jo lahko uporabite na pametnem telefonu, tablici, računalniku, prek nje pa lahko uporabnik pošilja tako papirnate dokumente kot tudi dokumente, ki so že preneseni v Word, Excel …

Kako pravzaprav deluje WiseFax?

Če imate dokument na listu papirja, ga morate seveda najprej skenirati, denimo, s telefonom. »WiseFax bo nato te dokumente ustrezno obdelal. S fotografij bo odstranil morebitno neželeno ozadje (denimo mizo, kamor smo položili dokument, ko smo ga fotografirali), dokument izostril, po potrebi poudaril kontrast, odstranil morebitne sence in podobno. Pri elektronskih datotekah pa bo poskrbel za ustrezno pretvorbo formatov v sliko, ki bo primerna za faksiranje,« delovanje WiseFaxa opisuje sogovornik.

Uporabnik nato dokument dobi v predogled, določi, kaj vse bi rad poslal naprej, vpiše številko faksa prejemnika, plača storitev in pošlje. »Ob uspešnem prenosu uporabnik na koncu prejme potrdilo, ki vsebuje točen čas prenosa in celotno poslano vsebino. Fakse je s to storitvijo možno poslati prejemnikom na vse celine,« še pravi Ziherl.

Kolikor pošljete, toliko plačate

WiseFax je na voljo brez naročnine in ne zahteva nobenih prijav. Kot rečeno, pa vas bo stalo samo faksiranje strani. Kot pravi Ziherl, je cena poslane strani na večino območij en evro oziroma en dolar v ZDA. »Dejstvo je, da so s storitvijo povezani določeni stroški in mi želimo privabiti takšne uporabnike, ki to razumejo. Glede na povprečno dolžino faksa strošek vseeno ne bo previsok. Nekje na ravni jutranje kave, običajno.«

Prednost v kakovosti in količini

Če morda mislite, da je takšna storitev zastarela, vas bo najverjetneje presenetilo, da konkurenca na tem področju niti ni tako maloštevilna. Kot pravi sogovornik, je takih storitev veliko predvsem v ZDA, pa tudi pri nas se najdejo.

A Ziherl vseeno našteva nekaj prednosti, ki jih imajo pred konkurenco. Kot pravi, je njihova konkurenčna prednost v kakovosti samodejne optimizacije fotografiranih dokumentov za pošiljanje po faksu in v številnih formatih datotek, ki jih ponujajo. »Se pa seveda lahko že jutri kdo pojavi, vendar imamo tudi mi še kakšnega skritega aduta v rokavu,« napoveduje sogovornik iz podjetja Abraxas, kjer se sicer ukvarjajo z razvojem poslovne programske opreme, ki jo razvijajo po meri naročnikov.

Ciljajo tudi na večje uporabnike

Gre za nišno storitev, kjer je za uspeh potreben velik trg oziroma veliko uporabnikov, pravi sogovornik. Kratkoročno tako s storitvijo WiseFax njeni ustvarjalci ciljajo predvsem na ameriški in slovenski trg. Na zadnjega zato, ker ga najbolje poznajo, na ameriškega pa zato, ker se faks tam še vedno dokaj pogosto uporablja. Trenutno ameriški uporabniki pomenijo 90 odstotkov njihovih kupcev. Naslednji cilji so Južna Amerika in preostali evropski trgi, a kot dodaja Ziherl, jih do takrat čakajo še prevodi in prilagoditve.

Kot pravi sogovornik, s svojo storitvijo ciljajo predvsem na tiste uporabnike, ki morajo tu in tam poslati faks, faks naprave pa doma ali v podjetju nimajo več. »Za takšne primere večina preostalih e-faks storitev ni najprimernejša, saj so večinoma na voljo le ob plačilu mesečne ali celo daljše naročnine,« pravi sogovornik in dodaja, da je taka ponudba bolj primerna za večje uporabnike, sami pa se bolj ali manj osredotočajo na manjše uporabnike, ki redkeje pošiljajo fakse.

Sicer pa ne želijo povsem izločiti velikih uporabnikov. Zato so pripravili tudi možnost zakupa večjega števila »faks žetonov«. Pri teh bo, kot pravi sogovornik, cena pošiljanja posamezne strani nižja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Inšpektorji spet v akciji. Kaj bodo ciljali tokrat? 3

Pogledali smo, kje bo največ nadzorov in kaj bodo pod drobnogled vzele različne inšpekcije

Podjetnik
Slovenski startupi cvetijo kot še nikoli 1

Startup scena je živahna, kateri startupi bodo pisali uspešne zgodbe

Podjetnik
Mala in srednja podjetja naprodaj: kaj pravijo potencialni kupci in kaj svetujejo svetovalci

V nastajanju sta sklada, ki bosta kupovala manjša slovenska podjetja. Kakšne tarče si bosta izbirala?

Podjetnik
Kako so Mali junaki premagali slovenske ICO-je 2

ICO-norija je bila anomalija v poslovni zgodovini, ko se je dalo milijone evrov zbrati, ne da bi se podjetje odreklo čemurkoli. Sistem se...

Podjetnik
Končno: slovenska podjetja bodo lahko od septembra prodajala na Amazonu Europe! 2

Finance premikamo: po dobrega pol leta opozoril, da je naša zakonodaja prestroga, je država slovenskim podjetjem omogočila vstop v...

Podjetnik
Če lovite zadnje trenutke, je tu vse, kar morate vedeti o davčnih obračunih

Na kaj so pozorni nadzorniki in inšpektorji, do česa ste upravičeni, če Furs zamuja z vračili davka ...

Podjetnik
Kako bi država pomagala startupom

Pogledali smo, katerim ukrepom se namerava gospodarsko ministrstvo posvetiti v prihodnje.