Podjetnik

Najpodjetniška ideja: ID.Conference s svojo rešitvijo za organizatorje konferenc cilja na globalni trg

Novo investicijo bodo porabili za trženje, zaposlitve in tudi za razvoj
10.12.2017 15:38
Čas branja: 2 min

Ste se že znašli na konferenci, kjer ste morali potrditi svoj prihod in ste zato čakali v vrsti? Slovensko podjetje ID.Conference ponuja rešitev za to, in sicer v obliki inovativnega stojala RFID UHF. Ta s pomočjo identifikacijske kartice, ki jo dobijo udeleženci konference, spremlja, kdo je prišel v predavalnico, koliko časa je bil tam in kdaj je šel iz predavalnice (…) brez ustavljanja in stanja v vrsti. Če pa nekdo nima dovoljenja, da se denimo konference ali predavanja udeleži, bo na stojalu zasvetila rdeča luč.

Stojalo RFID UHF, ki rešuje vprašanje nadziranja prehoda udeležencev, je uporabno predvsem na zakonsko reguliranih konferencah, pravi Jure Triller iz podjetja ID.Conference. Torej tistih, kjer morajo biti prijavljeni udeleženci tudi navzoči na predavanjih in kjer denimo porabljena ura na takšni konferenci pomeni kreditno točko, za različne poklice pa je treba zbrati določeno število točk. »Z našo rešitvijo udeležba na konferencah postaja transparentnejša,« še pravi sogovornik. Ob tem dodaja, da je stojalo predrago za konference z manj udeleženci. Za te v podjetju ponujajo aplikacijo denimo za mobilni telefon ali ročni terminal za skeniranje identifikacijskih kartic, tako s črtno kodo, QR ali oznako RFID.

Cilj je ponuditi celostno rešitev za organizacijo konferenc

Sicer pa ID.Conference ne želi zagotavljati le rešitve za sledenje in spremljanje udeležencev. "Organizatorjem in lastnikom konferenc želimo ponuditi celovito rešitev za upravljanje konferenc in dogodkov. To obsega platformo, v kateri lahko v sedmih korakih pripravijo spletno stran dogodka z vsebino, prijavno formo za udeležence, določijo tip dogodka, plačljivost ... S tem želimo organizacijo dogodkov približati podjetjem, da se opogumijo pripraviti tudi manjši dogodek, ne da bi za to najeli profesionalnega organizatorja," pravi Triller.

Koliko boste plačali za rešitev, je odvisno tudi od tega, kaj vse boste od podjetja najeli, cenovni razpon je po Trillerjevih besedah med dvema in desetimi evri na udeleženca.

Prihaja tudi nekakšna tržnica za organizacijo konferenc

V prihodnje bodo v okviru platforme ponudili nekakšno tržnico, pravi sogovornik. »Denimo, da bi želeli organizirati dogodek v Portorožu. Prek platforme boste lahko videli, kdo tam ponuja dvorane, catering, katere cvetličarne so na voljo … Preprosto bodo lahko izbrali, v kolikšnem radiju želijo dobiti ponudbe, ter jih bodo prejeli od različnih podizvajalcev, brez posrednikov. Skratka vse na enem mestu.«

Pogovori s strateškimi partnerji že tečejo

Slovenija za njihovo rešitev ni glavni trg, na katerega ciljajo, pojasnjuje sogovornik in dodaja, da gledajo globalno. Tako so že stekli pogovori z morebitnimi strateškimi partnerji za ameriški in evropski trg. Na tujih trgih bi, tako Triller, namreč nastopali s partnerji in ne bi odpirali podružnic v drugih državah.

Nove investicije za zaposlitve in trženje

So pa v ID.Conference ravno te dni podpisali pogodbo s podjetniškim skladom za investicijo SK75 (75 tisoč evrov). Denar bodo porabili za razvoj, predvsem pa za trženje in zaposlitev novih sodelavcev. V ID.Conference sta namreč trenutno zaposlena dva, pomagajo jima nekateri zaposleni iz podjetja Identiks in zunanji sodelavci (pri razvoju stojala UHD jim je denimo na pomoč priskočil tudi Boštjan Batagelj z ljubljanske fakultete za elektrotehniko).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Subvencije
Imate inovativno idejo? Tako jo prijavite na razpis za evropski denar
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Imate inovativno idejo? Tako jo prijavite na razpis za evropski denar

Ni dovolj, da imate dobro idejo, vedeti morate tudi, kako boste projekt izpeljali

PA
Novice
Paket o mobilnosti – kaj prinašajo novi zakonski predlogi evropske komisije?
Finance Akademija
NovicePoslovna akademija Paket o mobilnosti – kaj prinašajo novi zakonski predlogi evropske komisije?

Že tradicionalna, četrta konferenca TEHNOLOGIJE & TRENDI , ki vsako leto združi več kot 150 udeležencev, bo potekala 24. oktobra 2017 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons v Ljubljani v organizaciji revije Kamion & Bus podjetja Business Media.

Tovarna
Novice
Od digitalnega razvoja je odvisna tudi naša prihodnost
Tovarna leta
NoviceSabina Petrov Od digitalnega razvoja je odvisna tudi naša prihodnost

O inovativnih rešitvah na področju digitalizacije podrobneje na prvem specializiranem sejmu Feel the Future v Celju prihodnji teden.

FINANCE
Živilci
Zaganjamo nov razpis Odlično živilsko podjetje
PRO
Naj živilci
Naj živilciFinance prPRO Zaganjamo nov razpis Odlično živilsko podjetje (PRO)

V sklopu projekta Naj živilsko podjetje je že odprt razpis, na katerega se lahko prijavijo mala, srednja in velika podjetja

Moje finance
Članki
»Prišel sem iz radovednosti, ker prijatelj s kriptovalutami lepo služi.«
Moje finance
FinanceNina Simič »Prišel sem iz radovednosti, ker prijatelj s kriptovalutami lepo služi.«

Tako nam je razlog za obisk včerajšnje konference o kriptonaložbah revije Moje finance opisal eden od udeležencev; kaj pa pravijo drugi?

FINANCE
Podjetnik
Najpodjetniška ideja: Slovenski start-up, ki želi poenostaviti načrtovanje mest
Podjetnik
PodjetnikŠpela Mikuš Najpodjetniška ideja: Slovenski start-up, ki želi poenostaviti načrtovanje mest

Prvi cilj za AgiliCity je, da orodje Modelur iz beta faze premaknejo v polno različico

Zgodbe
Start-upovci odkrito o poslovnih polomijah in kaj so se iz njih naučili
ZgodbeBlažej Kupec Start-upovci odkrito o poslovnih polomijah in kaj so se iz njih naučili 2

Start-upi v večini primerov propadejo, ker jim zmanjka denarja vlagateljev, ne najdejo strank ali pa ekipa ni bila prava. Predstavljamo nekaj poučnih slovenskih in tujih neuspešnih podjetniških zgodb.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.