Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Obrazec bo na Fursu na voljo od 14. aprila, poravnati pa morate vse obveznosti do države; zadnje je v času korone za marsikoga misija nemogoče; objavljamo še pojasnila Fursa
Eksplozija izbrisov espejev Eksplozija izbrisov espejev Vlada gre na pomoč tudi espejem, a število izbrisov je že pred koncem marca na rekordni ravni
Kako zapreti espe Kako zapreti espe Nadomestilo za brezposelnost: ob katerih pogojih vam pripada, če boste espe zaprli zaradi koronavirusa?

Najpodjetniška ideja: S spletnim fitnesom za obraz do sodelovanja z mednarodno kozmetično korporacijo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 3 min
08.04.2018  15:12
Glowinface je online tečaj celostnega treninga obraznih mišic za mladostnejši videz in boljše počutje
Najpodjetniška ideja: S spletnim fitnesom za obraz do sodelovanja z mednarodno kozmetično korporacijo
Odkar so prejšnji mesec program začeli ponujati, so prodali več kot 80 naročnin, trenutno pa pripravljajo trženjsko kampanjo, s katere načrtujejo prodajo bistveno povečati za Glowinface napoveduje Karin Velikonja.
Foto: Karin Velikonja

Obveščaj me o novih člankih:  

Štiriindvajsetletna Primorka Karin Velikonja se je z obrazno jogo začela ukvarjati že pred dokončanjem študija ekonomije, svoje znanje pa je izpopolnjevala v Sloveniji in Ameriki. Že štiri leta pri nas redno izvaja vikend tečaje, poleg tega pa je obrazno jogo vodila tudi v Los Angelesu. Do zdaj je imela skupno okrog 300 tečajnikov, sodeluje pa tudi s podjetji, ki za svoje zaposlene zakupijo tovrstne aktivnosti za izboljšanje delovnih sposobnosti, saj vaje za krepitev obraznih mišic med drugim blagodejno vplivajo na sproščanje stresa, izboljšanje koncentracije in vida. Kmalu pa bo začela sodelovati tudi z milansko kozmetično korporacijo.

»Živimo v času, ko damo več nase,« pravi Karin Velikonja in ob tem poudarja, da je za boljše počutje in mladostnejši videz prav tako kot trening telesa pomembno tudi ohranjanje dobre forme obraznih mišic. »Na obrazu imamo 57 mišic, kar je mnogo več kot kjerkoli drugje na telesu,« pojasnjuje.

Oblikovanju spletnega programa posvetila svoj prosti čas

Na idejo, da bi začela ponujati spletni program Glowinface, ki bi bil dostopen po vsem svetu, je Karin Velikonja prišla pred dobrim letom. Moči sta združila z Janom Markeljcem, ki skrbi za tehnično izvedbo projekta in dizajn. S projektom se že dobro leto ukvarjata v svojem prostem času, v prihodnje pa načrtujeta financiranje iz prihodkov od prodaje. Odkar so prejšnji mesec program začeli ponujati, so prodali več kot 80 naročnin, trenutno pa pripravljajo trženjsko kampanjo, s katere načrtujejo prodajo bistveno povečati.

Osnovni spletni tečaj je sestavljen iz 15 vaj za krepitev obraznih mišic, ki jih posameznik izvaja 10 minut na dan. V program je vključen vprašalnik, ki vaje personalizira glede na različne tipe obraza in določi tako imenovana krizna žarišča (podbradek, gube, podočnjaki, izguba volumna obraza ...), na podlagi tega pa potem program posamezniku prilagodi vadbo. Kmalu bodo ponudili še možnost nakupa nadaljevalnega tečaja in dodatne sklope, denimo diagnostiko obraza in osnove kitajske medicine.

Neposredne konkurence za zdaj nima

Kot pojasnjuje Karin Velikonja, lahko na spletu najdete kar nekaj posamičnih vaj za določene dele obraza, vendar se nobeden od podobnih programov ne loteva treninga obraznih mišic celostno in strukturirano: »Ker so mišice na obrazu med seboj tako povezane in jih je tako veliko, je zelo pomembno, kakšno je zaporedje vaj in tudi njihovo pravilno izvajanje.« Velikonja sicer pozna dva ponudnika podobnih storitev, vendar meni, da je Glowinface za zdaj brez neposredne konkurence, saj nihče drug ne ponuja celostnega in individualiziranega programa.

Ciljajo na zahodno obalo ZDA, Italijo in Dubaj

Najodzivnejša publika so ženske srednjih let, vendar ciljajo tudi na mlajše osebe. »Pomembni sta preventiva in aktivacija mišic za uspešnejše kljubovanje znamenjem staranja. Prej ko začneš trening obraza, bolje je, saj sicer nedejavne mišice začnejo atrofirati,« razlaga Karin in dodaja: »Prav to je prednost obrazne joge pred raznimi lepotnimi posegi, denimo botoksom, saj ta mišice omrtvi in dolgoročno naredi več škode kot koristi.«

Obrazna joga je sicer namenjena tudi moškim in ljudem s težavami, kot so pareze obraza (posledica možganskih kapi) in druge poškodbe obraznih mišic. »Naša ciljna publika so vsi, ki si želijo čvrstega obraza in sijoče kože, hkrati pa želijo izboljšati svoje počutje in zdravje – obrazna joga zaradi povezave z modrostmi kitajske medicine dokazano odpravlja tudi hormonska neravnovesja,« še dodaja Velikonja.

Njeni ciljni trgi so predvsem zahodna obala Amerike, Italija in Dubaj, kjer je ljudem stereotipno nekoliko pomembnejši zunanji in mladosten videz. V skladu s tem je spletni program trenutno na voljo v angleščini, v izdelavi pa je tudi že italijanska različica.

Sodelovanje z mednarodno kozmetično korporacijo

Z letošnjim majem Karin Velikonja začenja sodelovanje z družbo Marzia Clinic iz Milana, ki ima več podružnic po svetu (med drugim v Združenih arabskih emiratih in Južni Koreji). Družba proizvaja profesionalno naravno kozmetiko, ki je naprodaj le v izbranih kozmetičnih salonih. Dogovarjanje za sodelovanje je bilo po besedah Velikonje dolgotrajno, saj gre za veliko podjetje, ki ima poslovni načrt pripravljen za dve leti vnaprej, zgodilo pa se je na pobudo slovenske distributerke podjetja Polone Vegelj.

Cilj njihovega sodelovanja je celostna obravnava končnih strank v kozmetičnih salonih, saj ima recimo krema za zmanjševanje gubic okoli oči mnogo večji učinek z izvajanjem določene vaje očesnih mišic. Velikonja si od sodelovanja obeta dober marketing, saj bo izobraževala kader kozmetičnih salonov, povezanih z Marzia Clinic, za spletni tečaj pa bodo posledično izvedele njihove stranke po vsem svetu.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Nazaj v nekoliko drugačno realnost

Večina podjetnikov se bo morala navaditi, da bo vsaj nekaj časa posel drugačen, da tako, kot je bilo pred pol leta, ne bo

Podjetnik
7 vprašanj in odgovorov: bodo Kurzarbeit lahko izkoristili tudi espeji in društva ter kako? 2

Kdo vse bo še lahko uveljavljal subvencioniranje delovnega časa? Kdo ne bo?

Podjetnik
Koliko espejev je izbrisala korona in koliko jih še bo? 5

Junij in julij utegneta prinesti novi val izbrisov espejev

Podjetnik
Samozaposleni, ste zamudili z vlogo za oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov? Še imate čas! 1

Podaljšan je tudi rok za pridobitev nadomestil za delavce, ki jih je delodajalec poslal na čakanje že v marcu, to je pred uveljavitvijo...