Čas branja: 1 min
11.05.2018  00:30
Na poslovnem dogodku časnika Finance v Litiji bo sodelovala vrsta uspešnih obrtnikov in podjetnikov z območja med Zalogom in Zagorjem.
V torek v živo z uspešnimi podjetniki z litijskega konca
Foto: Borut Hočevar

Med našimi sogovorniki v litijski občinski stavbi bo tudi Jože Kos, lastnik uspešnega Mizarstva Kos iz Velike Preske. Kos pa ne vodi samo mizarstva, pač pa tudi povezuje podjetnike, ustanove znanja in predstavnike različnih poklicev. V njegovih skupinah je sodelovalo tudi po 300 ljudi, v poslovno združenje, ki ga vodi, je bilo v različnih obdobjih vključenih 44 podjetij, sodelovali so predstavniki 27 poklicev.

Kos verjame v povezovanje. Pred leti je pripravljal eno takšnih združenj tudi s pomočjo zdajšnje evropske komisarke Violete Bulc.

Na dogodku, ko bo v torek, 15. maja, bodo med drugim sodelovali tudi lastnik Kotlarstva Godec Marko Godec, direktor KGL Bojan Železnik in lastnik Ekološke izletniške kmetije Pr’ Blaj Vinko Kokovica.

Damir Rutar, direktor družbe Herz, bo predstavil, kaj prinaša štiri milijone evrov vredna Herzova naložba v Šmartnem pri Litiji.

To pa še ni vse. Izvozni svetovalec Miran Breznik iz Celovca, ki je pomagal številnim podjetnikom pri prvih korakih v Avstriji, bo razložil, kako lahko mala podjetja in obrtniki prodrejo na avstrijski trg.

Peter Merc, soustanovitelj družbe Lemur Legal, bo pojasnil, kaj lahko podjetniki pričakujejo od tehnologije verižnih blokov.

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Anton Žunič in litijski župan Franci Rokavec pa bosta razložila, kaj se trenutno dogaja z elektrarnami na litijskem delu Save.

Začnemo ob 17.00 v dvorani občine Litija. Vstop je prost, prosimo le, da opravite brezplačno prijavo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Podjetnik
Tako podjetniki in obrtniki čutijo pet let gospodarske rasti 1

Utrip s prvega dneva Mednarodnega obrtno-podjetniškega sejma v Celju

Podjetnik
Najpodjetniška ideja: Slovenci, ki so s svojim spletnim programom prepričali Bloomberg, IBM in druge

Event Registry ima trenutno v bazi zbrane članke za zadnjih pet let, kar pomeni okoli 300 milijonov člankov

Podjetnik
Računovodstvo: napake in tveganja, s katerimi se srečujejo mala podjetja 1

Katera so glavna davčna tveganja za mala podjetja in espeje ter kakšne napake ti največkrat naredijo

Podjetnik
Izzivi nasledstva družinskih podjetij

Kdo je primeren naslednik? Kako ga odkriti in pripraviti na vodenje podjetja?