Podjetnik

Sedem ukrepov, ki bi jih malo gospodarstvo rado videlo pri novi vladi

19.06.2018 17:33
Čas branja: 3 min

V nadaljevanju:

Stabilno in enostavno poslovno okolje ter popolna davčna razbremenitev trinajste in štirinajste plače sta dva izmed ukrepov, ki so jih na Vrhu malega gospodarstva Gospodarske zbornice Slovenija...

Za dostop registrirajte uporabniško ime ali pa se prijavite, če ime že imate.

Z uporabniškim imenom lahko ta članek preberete BREZPLAČNO. Odprite si brezplačno uporabniško ime ali pa se prijavite z obstoječim.

Moje finance
Varčevanje
(intervju) Jože Sambt, ekonomist in demograf: »V nekaterih državah že razpravljajo o upokojitveni starosti okrog 70 let«
Moje finance
VarčevanjeKsenija Sedej (intervju) Jože Sambt, ekonomist in demograf: »V nekaterih državah že razpravljajo o upokojitveni starosti okrog 70 let«

Občasno lahko v poplavi informacij mimobežno slišimo stavke, kot so: rodnost upada, prebivalstvo se stara, ljudje živimo dlje. Ali se Slovenci zavedamo, da je zaradi teh demografskih sprememb (lahko) ogrožena naša blaginja? »Eni bolj, drugi manj, v splošnem pa bi bilo dobro, če bi se prihajajočih demografskih sprememb zavedali bolj,« pravi ugledni poznavalec ekonomije in demografije, profesor Jože Sambt z Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki že vrsto let zavzeto spremlja projekcije o staranju prebivalstva. Kakšne spremembe si lahko obetamo v prihodnjih desetletjih in kako jih bomo v svojih denarnicah občutile različne generacije?

Moje finance
Zaslužek
Razkrivamo plače za 115 poklicev
Moje finance
ZaslužekLana Dakić Razkrivamo plače za 115 poklicev

Kakšne so danes plače v vaši panogi in vašem poklicu? Pripravili smo pregled povprečnih plač za 115 različnih poklicev.

FINANCE
Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj?
PRO
Finance
KIBERNETSKA VARNOST
Finance PRO Kibernetska varnost postaja glavno poslovno tveganje. Zakaj? (PRO)

Hekerski napadi lahko za več dni povsem ustavijo poslovanje podjetij – več o tem si preberite v posebni izdaji Kibernetska varnost.

FINANCE
Manager
(TOP 101) Po koroni še srditejša bitka za kadre
Manager
ManagerLana Dakić (TOP 101) Po koroni še srditejša bitka za kadre 2

Več kot polovica velikih delodajalcev težko najde nove sodelavce. Pričakovana rast naročil in naložb pa bo razmere na trgu dela še zaostrila.

FINANCE
Topjob
Vesna Stergar, kemičarka, ki je delala že na šestih celinah
Topjob
TopjobAnja Zaletel Vesna Stergar, kemičarka, ki je delala že na šestih celinah

Od potapljanja in raziskovanja morskih organizmov na Velikem koralnem grebenu ter kliničnih testiranj v Sierri Leone do dela v južnoafriškem petrokemičnem velikanu, kjer se je treba z enega konca kompleksa na drugega peljati po avtocesti.

FINANCE
Manager
Leto dni po izbruhu epidemije: kdo so lomilci koronakrize
Manager
ManagerNataša Koražija Leto dni po izbruhu epidemije: kdo so lomilci koronakrize 1

Po prvem valu epidemije je bilo težko oceniti, koliko škode bodo nove razmere povzročile v različnih segmentih posla, ob izteku drugega vala in leto dni po izbruhu pa je nekoliko bolj jasno, katerim podjetjem je uspelo zgraditi odpornost proti virusu.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.