Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Samozaposleni, kaj morate storiti, da boste oproščeni prispevkov in upravičeni do temeljnega dohodka Obrazec bo na Fursu na voljo od 14. aprila, poravnati pa morate vse obveznosti do države; zadnje je v času korone za marsikoga misija nemogoče; objavljamo še pojasnila Fursa
Eksplozija izbrisov espejev Eksplozija izbrisov espejev Vlada gre na pomoč tudi espejem, a število izbrisov je že pred koncem marca na rekordni ravni
Kako zapreti espe Kako zapreti espe Nadomestilo za brezposelnost: ob katerih pogojih vam pripada, če boste espe zaprli zaradi koronavirusa?

V živo v četrtek: Zakaj propadeta dve tretjini družinskih podjetij in kako to preprečimo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
26.11.2018  23:15
Pri prenosu družinskega podjetja na naslednike propadeta kar dve tretjini sicer zdravih podjetij, ugotavlja Uroš Kavs iz Inštituta MoST.
V živo v četrtek: Zakaj propadeta dve tretjini družinskih podjetij in kako to preprečimo
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  

Najpogostejši razlog za propad podjetja so družinski konflikti, nadaljuje Kavs, ki skuša takšne nepotrebne propade podjetij preprečiti. Ni edini.

»Težava ni samo slovenska, je vseevropska,« ugotavlja Rok Šimenc, direktor gorenjske regionalne razvojne agencije BSC Kranj. Pomoč pri prenosu podjetja ponujajo v evropskem projektu STOB regions, agencija BSC Kranj pa je nosilka projekta za Slovenijo.

Kakšno pomoč lahko dobijo v slovenskih podjetjih, ki se pripravljajo na prenos lastništva na naslednjo generacijo, boste izvedeli na dogodku Gorenjski forum v četrtek, 29. novembra v prostorih Zavarovalnice Triglav v Kranju. Poleg Šimenca in Kavsa bo pri pogovoru sodeloval tudi Simon Mesec iz podjetja Mebor, ki bo predstavil izkušnje v praksi.

Na Gorenjskem forumu bomo tudi izvedeli, kaj se dogaja in kaj se še bo dogajalo v Hranilnici Lon. Razložil nam bo predsednik uprave Jaka Vadnjal.

Program bo pester: po eni strani nam bo predstavnik Bitstampa pojasnil, kaj se dogaja z bitcoini, po drugi pa nas bo Matevž Gartner s turistične kmetije iz Studorja vpeljal v stoletne recepte za mohant, enega prvih slovenskih sirov.

Mojca Korbar iz jeseniškega Plastkoma nam bo razložila, kako končajo odpadne sveče, Miha Lavtar iz škofjeloškega Optiweba pa, kako čim bolje zastaviti spletno trženje.

Začnemo ob 17.00, prijava je brezplačna.Podjetnik
Nazaj v nekoliko drugačno realnost

Večina podjetnikov se bo morala navaditi, da bo vsaj nekaj časa posel drugačen, da tako, kot je bilo pred pol leta, ne bo

Podjetnik
7 vprašanj in odgovorov: bodo Kurzarbeit lahko izkoristili tudi espeji in društva ter kako? 2

Kdo vse bo še lahko uveljavljal subvencioniranje delovnega časa? Kdo ne bo?

Podjetnik
Koliko espejev je izbrisala korona in koliko jih še bo? 5

Junij in julij utegneta prinesti novi val izbrisov espejev

Podjetnik
Samozaposleni, ste zamudili z vlogo za oprostitev marčevskih in aprilskih prispevkov? Še imate čas! 1

Podaljšan je tudi rok za pridobitev nadomestil za delavce, ki jih je delodajalec poslal na čakanje že v marcu, to je pred uveljavitvijo...