Ste vedeli, da je tudi podjetje lahko normiranec? Pojasnjujemo pluse in minuse normiranega d. o. o. Ste vedeli, da je tudi podjetje lahko normiranec? Pojasnjujemo pluse in minuse normiranega d. o. o. Pravila so podobna kot pri samostojnih podjetnikih, je pa zaslužek bolj obdavčen, če si hoče lastnik izplačati dobiček
Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil Vaše malo podjetje je na Instagramu, (novih) sledilcev, ki bi jim lahko predstavili vaše izdelke ali storitve, pa od nikoder. Kako izboljšati profil na Instagramu in kdaj uporabiti Instagram za podjetja?
Kaj bodo letos najbolj preverjali inšpektorji Fursa Kaj bodo letos najbolj preverjali inšpektorji Fursa Pod lupo bodo DDV, davek na dohodke pravnih oseb in tudi poslovanje s tujino
Espeji, vaši (minimalni) prispevki so že višji Espeji, vaši (minimalni) prispevki so že višji Letos boste za minimalne prispevke dali dobrih 660 evrov več kot leta 2015

V živo v četrtek: Zakaj propadeta dve tretjini družinskih podjetij in kako to preprečimo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
26.11.2018  23:15
Pri prenosu družinskega podjetja na naslednike propadeta kar dve tretjini sicer zdravih podjetij, ugotavlja Uroš Kavs iz Inštituta MoST.
V živo v četrtek: Zakaj propadeta dve tretjini družinskih podjetij in kako to preprečimo
Foto: Borut Hočevar

Obveščaj me o novih člankih:  

Najpogostejši razlog za propad podjetja so družinski konflikti, nadaljuje Kavs, ki skuša takšne nepotrebne propade podjetij preprečiti. Ni edini.

»Težava ni samo slovenska, je vseevropska,« ugotavlja Rok Šimenc, direktor gorenjske regionalne razvojne agencije BSC Kranj. Pomoč pri prenosu podjetja ponujajo v evropskem projektu STOB regions, agencija BSC Kranj pa je nosilka projekta za Slovenijo.

Kakšno pomoč lahko dobijo v slovenskih podjetjih, ki se pripravljajo na prenos lastništva na naslednjo generacijo, boste izvedeli na dogodku Gorenjski forum v četrtek, 29. novembra v prostorih Zavarovalnice Triglav v Kranju. Poleg Šimenca in Kavsa bo pri pogovoru sodeloval tudi Simon Mesec iz podjetja Mebor, ki bo predstavil izkušnje v praksi.

Na Gorenjskem forumu bomo tudi izvedeli, kaj se dogaja in kaj se še bo dogajalo v Hranilnici Lon. Razložil nam bo predsednik uprave Jaka Vadnjal.

Program bo pester: po eni strani nam bo predstavnik Bitstampa pojasnil, kaj se dogaja z bitcoini, po drugi pa nas bo Matevž Gartner s turistične kmetije iz Studorja vpeljal v stoletne recepte za mohant, enega prvih slovenskih sirov.

Mojca Korbar iz jeseniškega Plastkoma nam bo razložila, kako končajo odpadne sveče, Miha Lavtar iz škofjeloškega Optiweba pa, kako čim bolje zastaviti spletno trženje.

Začnemo ob 17.00, prijava je brezplačna.Podjetnik
Espeji, vaši (minimalni) prispevki so že višji 2

Letos boste za minimalne prispevke dali dobrih 660 evrov več kot leta 2015

Podjetnik
Kdo bo letos pod lupo inšpektorjev 3

Pogledali smo, kje bodo inšpektorji letos najpogosteje opravljali nadzore in kaj jih bo zanimalo

Podjetnik
Ste vedeli, da je tudi podjetje lahko normiranec? Pojasnjujemo pluse in minuse normiranega d. o. o. 4

Pravila so podobna kot pri samostojnih podjetnikih, je pa zaslužek bolj obdavčen, če si hoče lastnik izplačati dobiček

Podjetnik
Za podjetnike: Kako po novem oddati davčni obračun 3

Poslovil se je program Silvester. Zdaj za oddajo davčnih obračunov podjetniki potrebujete le eDavke

Podjetnik
Pozor! Prihaja čas davčnih obračunov. Kaj morate vedeti?

Bodite pozorni tudi na terjatve do kupcev in ne pozabite preveriti, ali ste karkoli spreminjali

Podjetnik
Hočete postati normirani espe? Ne pozabite oddati vloge, rok se izteka

1. aprila potečeta roka za oddajo davčnega obračuna za leto 2018 ter za vstop v normirani sistem obdavčevanja ali izstop iz njega

Podjetnik
Ste nevešči Instagrama? Tako lahko sfrizirate poslovni profil 1

Vaše malo podjetje je na Instagramu, (novih) sledilcev, ki bi jim lahko predstavili vaše izdelke ali storitve, pa od nikoder. Kako...