Podjetnik

Najpodjetniška ideja: Na Dobrovi korenine poganja nova blagovna znamka oblačil za prosti čas

Pri Aurora Roots tehnično znanje za izdelavo oblačil prihaja iz Mure
08.02.2019 16:14
Čas branja: 3 min

Urejenost in udobje. To dvoje pod blagovno znamko oblačil za prosti čas Aurora Roots združuje Ana Rotar, ki se iz kariere pravnice podaja v zahtevno tekstilno panogo. »Idejo sem dobila, ko nisem našla dovolj lepe trenirke, v kateri bi brez težav šla na kavo, sprehod … Ob pogovorih z drugimi sem ugotovila, da nisem edina s to težavo. In tako je nastala Aurora Roots.«

Gre za čisto svežo znamko na trgu, saj je prodajo prek spletne trgovine začela konec decembra. Izhaja iz družine s 40-letno podjetniško tradicijo, tako je že odraščala v poslovnem okolju. Družinski podjetji Rotar in Eurogarden se ukvarjata s pripomočki za vrt in dom, s katerimi želi Ana povezati svojo zgodbo. Izdelke za prosti čas bi rada povezala s trenirkami. Zato so oblačila na voljo v spletni trgovini domačega podjetja in v spletni trgovini znamke Aurora Roots. Prvo trgovino je tako odprla kar v centru Eurogarden, poslovna enota Dobrova. »Prvi odzivi trga so dobri, sploh po tem, ko ljudje v živo vidijo, preizkusijo tvoja oblačila. Novim znamkam je na slepo težko zaupati.«

Po tehnično znanje k nekdanji vodji proizvodnje v Muri

Rotarjeva oblačila oblikuje sama. Za pomoč pri izvedbi dizajnov pa se je obrnila na nekoga z izkušnjami, in sicer na nekdanjo vodjo proizvodnje v Muri Štefko Radič. »Pomaga mi s tehničnim znanjem pri izdelavi oblačil. Torej, kakšna elastika gre h kateri trenirki, koliko mora biti široka ta elastika, da se trenirka lepo nosi, kateri material je najprimernejši in podobno,« razlaga Rotarjeva, ki velik pomen daje tudi izboru materialov. Ti so sicer različni, od bombaža, rajona, elastana, najlona do poliestra. A, kot dodaja sogovornica, poliester še ne pomeni, da gre za slab material. Tudi pri tem je namreč zanjo zelo pomemben izbor kakovostnega materiala.

Njena oblačila so sešita na Kitajskem. »Za to, da dobimo res dobre kose, smo izbrali izkušenega dobavitelja, ki dela z drugimi, večjimi znamkami. Smo sicer poskusili tudi z drugimi, a smo na koncu pristali pri tem, ki nam res zagotavlja, da dobimo kakovostno narejene kose.«

Bi si pa seveda želela, da bi bila njena oblačila sešita kje bližje, da bi imela bolj neposreden pogled v proizvodnjo, nadzor nad kakovostjo. »A stroški, če bi želeli šivati v Sloveniji, bi bili previsoki,« dodaja.

Želja: večja ponudba in več trgovin

Stranke, na katere meri Rotarjeva, so od 30 do 45 let stari ljudje s polnimi delovniki. Taki, ki želijo, da bi bili tudi takrat, ko se iz poslovnih oblačil spravijo v tista za prosti čas, videti dobro.

Trenutno Aurora Roots ponuja 18 različnih izdelkov. Majice s kratkimi rokavi stanejo 19 evrov, z dolgimi 20 evrov, hlače stanejo dobrih 40 evrov, zgornji deli trenirk pa okoli 50 evrov. Si pa seveda želi razširiti ponudbo svojih izdelkov na več kosov trenirk, majic, a priznava, da je na začetku s finančnega vidika težko, zato se je treba odločiti za glavne, osnovne kose in te dobro dodelati. Načrtuje pa že dodatke, kot so kape, nogavice, šali ...

Med željami je tudi, da bi ji z oblačili uspelo prodreti v katero izmed večjih veleblagovnic. A, kot dodaja, si seveda želi tudi odpreti še kakšno lastno trgovino.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

AGROBIZ
Novice
Kje so priložnosti za razvoj agroživilstva v Prekmurju
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Kje so priložnosti za razvoj agroživilstva v Prekmurju 1

O tem so študenti govorili na hekatonu Deep Dive Prekmurje v Rakičanu, pa tudi "insajderji" - soboški župan, šefa regijskega kmetijsko-gozdarskega zavoda in gospodarske zbornice, znana gostinka, trije lokalni podjetniki in eden največjih rejcev prašičev pri nas.

FINANCE
Okolje & energija
(v spomin) Božo Dukić, okoljevarstvenik 1950-2021
FINANCE
Manager
Dovolila sem si počivati le, če sem razglasila »kitajski dan«
Manager
ManagerSmilja Štravs Dovolila sem si počivati le, če sem razglasila »kitajski dan«

(specialka) Modna oblikovalka Sanja Grcić

FINANCE
Živilci
Podjetja, ne zamudite prijave na nov razpis Odlično živilsko podjetje
PRO
Naj živilci
Naj živilciFinance prPRO Podjetja, ne zamudite prijave na nov razpis Odlično živilsko podjetje (PRO)

V sklopu projekta Naj živilsko podjetje je že odprt razpis, na katerega se lahko prijavijo mala, srednja in velika podjetja

FINANCE
IKT
Zakaj in kako spletno trgovino povezati z zalednimi sistemi
IKT
IKTKlemen Koncilja Zakaj in kako spletno trgovino povezati z zalednimi sistemi

Medtem ko se je lani digitalizirala prodaja v strogem pomenu besede, se bo letos digitaliziral širši trženjski proces

Moje finance
Finančna šola
Rabljena oblačila so uspešnica. "Takšno kupovanje je kot iskanje zaklada," pravijo mladi.
Moje finance
Finančna šolaPia Bedene Rabljena oblačila so uspešnica. "Takšno kupovanje je kot iskanje zaklada," pravijo mladi.

Osemnajstletna Neli meni, da so rabljena oblačila veliko bolj unikatna. Z njo se strinja tudi 19-letna Petruša Urša, ki pove, da večinoma kupuje samo še rabljena oblačila. Klara pravi, da rabljena oblačila nosi, ker je to cenejše in bolj trajnostno nakupovanje. »Večkrat se odpravim tudi v 'nakupovanje' po omarah staršev,« še doda. Mlade podjetne ustvarjalke Zala, Petra, Nana, Mateja in Katarina pa za šivalnimi stroji rabljena oblačila spreminjajo v unikate. Lahko ta trend med mladimi preraste v življenjski slog?

Moje finance
Nakup
Kaj morate vedeti, če kupujete prek britanskih spletnih trgovcev
Moje finance
Pameten nakupNina Simič Kaj morate vedeti, če kupujete prek britanskih spletnih trgovcev

Brexit je z novim letom prinesel kup vprašanj, tudi tistih, povezanih s spletnimi nakupi. Bralka Anita nam je sporočila, da je za blago, ki ga je naročila že konec minulega leta, januarja kljub temu plačala DDV za pošiljko, vredno okrog 100 evrov. Bo spletno nakupovanje iz Velike Britanije postalo za nas manj ugodno ali so se tamkajšnji trgovci znašli drugače?

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.